Wie al op wintersport is geweest weet zelf heel goed dat het enige voorbereidingen eist om uiteindelijk de auto in te stappen en te vertrekken naar de witte pistes. Door de chaos die ontstaat tijdens het inpakken vergeten veel wintersporters belangrijke dingen zoals EHBO-materialen, levensreddende middelen, alarmnummers en nog veel meer belangrijke informatie. Hier onder hebben wij een aantal dingen op een rij gezet die de veiligheid doen bevorderen en handig kunnen zijn in geval van nood.
Alarmnummers Pistes Wintersport
Wij van Betervoorbereid hopen natuurlijk niet dat u het alarmnummer nodig zult hebben. Wel raden wij iedereen aan om het alarmnummer alvast op te slaan tussen uw contacten voor u vertrekt. De onderstaande alarmnummers zijn de nummers van de piste- en bergredding.
15 in Frankrijk
140 in Oostenrijk
118 in Italië
1414 in Zwitserland
Levensreddende middelen Wintersport
Uw ski’s en skikleding al van zolder geplukt? Dan heeft u nog een hele lijst met spullen te gaan! Het is natuurlijk van belang dat alle spullen die op uw meeneemlijst staan meegaan op wintersport. Toch zijn er veel mensen die ‘EHBO kit’ of ‘reddingsdeken’ vergeten op de lijst met spullen, terwijl dit juist belangrijke dingen zijn. Een reddingsdeken kan levensreddend zijn als u ten val bent gekomen en u niet verder kan. Neem na de val partij direct plaats op het goud- zilveren deken, dit zorgt ervoor dat u niet direct in contact bent met de koude sneeuw en onderkoeling vermijdt. Après-skiën is leuk, vooral met een paar slokken op. Maar juist doordat er veel alcohol wordt benuttigd zijn er veel mensen die problemen krijgen met de zwaartekracht en zo lelijk ten val komen met verwondingen als gevolg. Zorg dus dat een EHBO setje en een reddingsdeken niet ontbreken op de meeneemlijst.
Pisteregels Wintersport
Er zijn regels waar wintersporters zich aan moeten houden. Zo moeten kinderen t/m 15 jaar in Oostenrijk en Italië verplicht een helm op. Ook is het verstandig om een helm en bril aan te schaffen die op elkaar aansluiten. Wist u dat het FIS (Fédération Internationale de Ski) 10 officiële regels heeft opgesteld waar iedere wintersporter zich aan moet houden? Deze regels zorgen ervoor dat het geen puinhoop op de piste wordt en zo probeert het FIS de veiligheid van de wintersporters te waarborgen. Benieuwd naar de regels? Bekijk ze hier!
Warming up
Vertrekt u bijna letterlijk vanaf uw bureau naar de mooie witte bergen? Dan is het verstandig om voordat u vertrekt te werken aan uw conditie en spieren. Wintersport vergt veel lichamelijke inspanning en wordt daarom ook altijd nog onderschat. U zult merken dat na dag één zonder opwarming uw spieren verzuren en de spierpijn toeneemt. Hoe warmer uw spieren zijn voordat u begint met de afdalingen, hoe minder spierpijn u zult hebben.
Een ongeluk ziet niemand aankomen, wees dus altijd alert en denk altijd 2 x na voordat u actie onderneemt. Wij wensen alle wintersporters een fijn en veilig verblijf toe!